wp9b49a5b9.png
Kok-Dekker Hoveniers, Uw garantie voor een heel jaar genieten van kleur en pracht in de natuur rond uw woning of bedrijf.
Mail ons voor meer informatie over onze mogelijkheden voor uw wensen
wp3c7fc046_1b.jpg
wp632ac2f2.png
wp4ebc84f5.png
wp7887f3bd.png
wpb74d1808.png
wpef185e95_1b.jpg
wp4167a52d.png
Zomer in uw tuin

Waterbakken en vijvers  vormen een broedplaats voor muggen.  Indien er kikkers in de buurt zijn kunt u die het beste met rust laten. Ze ruimen een groot deel van de muggenlarven op. Ook goudvissen helpen daar goed bij.

Rozen Kunt u het beste in de loop van juli nog een laatste goede mestgift geven. De planten ontwikkelen dan krachtige nieuwe scheuten voor het volgende jaar.

De tuingrond moet regelmatig worden geschoffeld of losgehakt. Vooral als er een flinke zomerbui is geweest. Dit losmaken zorgt voor een goede beluchting.

Begin juli is het laatste moment waarop loofhoutheggen nog kunnen worden gesnoeid. Snoei bij voorkeur bij bewolkt weer of tegen de avond.
Vaste planten die zijn uitgebloeid mogen geen zaden ontwikkelen omdat dit de plant verzwakt. De verwelkende bloemen moeten tot aan de gezonde (niet verdorrende) gedeelten van de plant worden afgesneden.

Groen blijvende heesters hebben in de zomer veel water nodig. Hetzelfde geldt voor heideplanten.

In juli kunt u nog een gazon inzaaien. De ingezaaide mat moet wel goed vochtig worden gehouden om een mooie dichte grasmat te krijgen.

Dahlia´s kunnen in de zomer last hebben van oorwormen. Door vallen te plaatsen kunt u dat voorkomen. Een val bestaat uit een omgekeerde bloempot met wat stro erin die op een stok in de buurt van de Dahlia´s is geplaatst.

In augustus kunt u het beste de naaldhoutheggen snoeien. Zorgt u bij het snoeien ervoor dat de haag van onder naar boven taps toeloopt. Dat voorkomt dat de haag onderaan verdort.

Eind augustus  kan men uitgebloeide vaste planten scheuren en verplaatsen. Ze kunnen dan nog goede wortels ontwikkelen voor de winter. Vraag uw hovenieer om advies
wp4f531ec4_1b.jpg

Een goede tuinman geeft zijn klanten altijd een paar tips zodat het onderhoud van uw tuin gewaarborgd blijft.  Kijk bij het betreffende jaargetijde:

Tips voor uw tuin

wp78bc4f08.png