wp9b49a5b9.png
Kok-Dekker Hoveniers, Uw garantie voor een heel jaar genieten van kleur en pracht in de natuur rond uw woning of bedrijf.
Mail ons voor meer informatie over onze mogelijkheden voor uw wensen
wp3c7fc046_1b.jpg
wp632ac2f2.png
wp4ebc84f5.png
wp7887f3bd.png
wpb74d1808.png
wp931a79ae_1b.jpg
wp4167a52d.png
Voorbereidingen voor de winter

Eind oktober kan het gras nog één keer worden gemaaid. Haal het losse gras van het gazon anders ontstaan er lelijke plekken.

Oktober is een prima tijd om hagen te planten. De planten voor een heg moeten stevig in de grond worden gezet maar niet dieper dan ze bij de kweker stonden. Een uitzondering daarop vormt de liguster, die mag tot aan de onderste vertakking in de grond worden gezet.

Ook sierheesters kunnen in oktober prima worden geplant.
In de herfst geplante sierheesters worden wat terug gesnoeid om zo een evenwicht tussen de delen boven en onder de grond te verkrijgen.
Zwak groeiende heesters worden wat verder terug gesnoeid dan snel groeiende.

Scharnieren en sloten van hekwerk en schuurdeuren moeten voor de winter worden ingevet. Dit voorkomt dat ze gaan roesten.

In de rotstuin moet men er voor oppassen dat afgevallen blad niet op de groen blijven-de planten blijft liggen. Dat veroorzaakt nl. Rotting.

Ook het gevallen blad op het gazon moet tenminste om de twee dagen worden geruimd om rotting van het gras te voorkomen.

In Oktober is het ook tijd om de vijver te ontdoen van vallend blad, en een overdaad aan vijverplanten

Oktober en november zijn de maanden om weer voorjaars bloembollen te planten.

Geraniums kunnen niet tegen vorst. Als u ze wilt overhouden zet ze dan met bak en al in een lichte vorstvrije ruimte. Houdt de grond droog. Afgestorven plantendelen moeten steeds worden weggehaald.

Snoeien. Er zijn veel misverstanden over de tijd van snoeien. Twijfelt u aan het juiste tijdstip, vraag het dan uw hovenier
wpbf7b98c2.png
wpcf82671c.png
wp24d98848_1b.jpg

Een goede tuinman geeft zijn klanten altijd een paar tips zodat het onderhoud van uw tuin gewaarborgd blijft.  Kijk bij het betreffende jaargetijde:

Tips voor uw tuin

Winter

Lente

Zomer

Herfstwpf1f3c9ec.png

wp2f81f509.png