wp9b49a5b9.png
Kok-Dekker Hoveniers, Uw garantie voor een heel jaar genieten van kleur en pracht in de natuur rond uw woning of bedrijf.
Mail ons voor meer informatie over onze mogelijkheden voor uw wensen
wp3c7fc046_1b.jpg
wp632ac2f2.png
wp4ebc84f5.png
wp7887f3bd.png
wpb74d1808.png
wp05042f58_1b.jpg
wp4167a52d.png
Uw tuin in de winter.

December Omdat er in december niet veel gedaan kan worden in de tuin, is het tijd om het gereedschap schoon te maken eventueel te slijpen en in te vetten voor het komende seizoen.

Voederplaatsen voor vogels
Het is nu tijd om voederplaatsen voor de vogels in orde te maken.  

Wintersnoei van vruchtbomen.
Wanneer december vrijwel vorstvrij verloopt, kan men al beginnen met de wintersnoei van fruitbomen. Raadpleeg voor adviezen zonodig uw hovenier. Er is namelijk een groot verschil tussen de snoei van nog te vormen kronen en gewone onderhoudssnoei.
Sneeuw in de tuin
Sneeuw in de tuin vormt een prima bodembedekking en beschermt tegen strenge vorst. Zware sneeuw op takken van struiken en bomen moet worden afgeschud om breuk te voorkomen.

Een nieuwe rol voor de kerstboom
Als de kersttijd voorbij is, kunnen de takken van de kerstboom prima worden gebruikt om vorstgevoelige kleinere planten te beschermen. Knip de takken af bij de stam en steek ze rondom de te beschermen plant in de grond. Zo wordt voorkomen dat de plant bij vorst door de zon uitdroogt.

In Januari kan, wanneer het voldoende droog weer is, het gazon al worden bestrooid met compost. Strooi de compost niet dikker dan twee cm en hark vantevoren het gazon.

Loofhout heggen kunnen bij vorstvrij weer worden gesnoeid in januari. Vraag uw hovenier desgewenst om een snoeiadvies.

Februari  is bij uitstek de maand om paden en terrassen aan te (laten) leggen. U hebt er dan direct in het voorjaar voordeel van.

Tuinafscheidingen kunnen in de winter prima worden gerepareerd.
wpaa50053d_1b.jpg

Een goede tuinman geeft zijn klanten altijd een paar tips zodat het onderhoud van uw tuin gewaarborgd blijft.  Kijk bij het betreffende jaargetijde:

Tips voor uw tuin

Winter

Lente

Zomer

Herfst

wpb2b6eee5.png

Vogelhuisjes

De winter is een prima tijd voor het maken van vogelhuisjes die in het voorjaar kunnen worden opgehangen.