wp9b49a5b9.png
Kok-Dekker Hoveniers, Uw garantie voor een heel jaar genieten van kleur en pracht in de natuur rond uw woning of bedrijf.
Mail ons voor meer informatie over onze mogelijkheden voor uw wensen
wp3c7fc046_1b.jpg
wp632ac2f2.png
wp4ebc84f5.png
wp7887f3bd.png
wpb74d1808.png
wp60e61ec1_1b.jpg
wp4167a52d.png
De lente is bij uitstek het moment voor het zaaien en planten van allerlei eenjarige  bloeiende planten.

Zodra de vorst weg is moeten allerlei bedekkende materialen die zijn gebruikt voor vorstbescherming worden verwijderd zodat de planten optimaal van de vroege lentezon kunnen profiteren

Rozen kunnen in maart worden gesnoeid. Rozen bloeien op de vorig jaar gevormde scheuten. Om mooie bloemen te krijgen moeten de uitliopers redelijk ver worden teruggesnoeid. Zwak groeiende soorten worden tereuggesnoeid tot op 3 mooi ontwikkelde knopen. Sterk goeiende soorten tot op 5 knopen.r

In deze tijd komen de slakken weer tevoorschijn. Ze zijn te herkennen aan de slijmsporen. Strooi slakkenkorrels of zet biervallen om erger te voorkomen.
Bij bomen die in een gazon staan moet de grond rond de boom los worden gemaakt zodat de bodem weer beter belucht wordt.
Herhaal dit meerdere malen gedurende het seizoen.

April  is een gunstige maand voor het planten van coniferen met een knol.
Als de wortelknol met jute is omgeven, moet men deze laten zitten, Een platic omhulsel dient men te verwijderen op het moment dat de conifeer in het plantgat wordt gezet.

Heggen die het gehele jaar groen blijven  kan men ook in april het beste planten

In April  kunnen ook Dahlia knollen worden geplant. De vorst moet dan wel voorbij zijn.
Zet eerst de steunstokken in de grond en plant daarna de knollen. Zo wordt voorkomen dat de knollen worden beschadigd.

Als in mei  de tulpenbollen uitgebloeid zijn, moeten ze worden gekopt. Anders gaan ze zaden ontwikkelen, en dat gaat ten koste van de ontwikkeling van de nieuwe bol.

Als er eind mei  veel akkerpaardestaart of akkerwinde begint te groeien moeten deze direct verwijderd worden door ze een paar cm onder het oppervlak af te steken.  Akkerpaardestaart en akkerwinde duiden op kalkgebrek. Akkerwinde en de witbloemige hagewinde duiden ook op teveel vocht.
wpe6f58ee7_1b.jpg

Een goede tuinman geeft zijn klanten altijd een paar tips zodat het onderhoud van uw tuin gewaarborgd blijft.  Kijk bij het betreffende jaargetijde:

Tips voor uw tuin

wpe5687516.png
wpba32555a_1b.jpg

Akkerpaardestaart of heermoes

wpc96cff9d_1b.jpg

De hagewinde is een lastig onkruid